• ברוכים הבאים לפורום החדש של חסידות ברסלב

שילוב מנצח - עמותת שקל

tipid

New Member
שק"ל

שירותים קהילתיים

לאנשים עם צרכים מיוחדים (ע"ר)





שילוב מנצח

במרכז היום של עמותת שק“ל, הפועלת לשילוב אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים בקהילה, עוברים החניכים של שיעורי אומנות, גינון וספורט, וגם פיזיותרפיה, רפלקסולוגיה ושיאצו



כתבה מאת, אריק בלומברג שהתפרסמה ב-6.2.09 בעיתון העיר מלאבס




חמש קטנות על מרכז היום של שק“ל



1 צוות המרכז מורכב מעשרה מטפלים ובראשם מנהלת המקום חגית פורת. נוסף על כך יש מטפלות באומנות ובשיאצו, מדריכות לתנועה, פיזיותרפיסטית ומטפלת באמצעות בעלי חיים. מרכז היום שייך לעמותת שק“ל, עמותה בעלת אידיאולוגיה של שילוב אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים בקהילה.



2 בחצר המרכז עומד בבדידות יוצאת דופן עץ ענק. ”שנים הוא עומד כך, והרי לא ייתכן שעץ יעמוד בודד בצומת מרכזי שכזה“, אומרת שליט, ”החלטנו הצוות והחניכים, לתת לו חיים אחרים, אולי טובים ושמחים יותר, והעיקר להוציא אותו מבדידותו. בבדים וניירות צבעוניים עטפנו את העץ בהרבה אהבה וצבע, מתוך תקווה לחיים חדשים“.



3 בחצר המרכז ממוקמת גינה טיפולית שבה עובדים המדריכים עם החניכים, ומסבירים להם על השתילים ועל זיבול האדמה, ועוקבים אחרי הגידולים. לאחר מכן אוכלים החניכים סלט ירוק מירקות ששתלו בעצמם.



4 החניכים עוברים במשך השבוע שיעורי אומנות ויוצרים עיסת נייר. הם ממחזרים נייר גרוס ויוצרים חומר שממנו ניתן להכין כלים שימושיים ובהם צלחות וכלים לאחסון, כלי קישוט, מוצרי נוי ומגנטים. האומנות תופסת חלק ניכר מפעילותם של החניכים במשך השבוע.



5 רוב החניכים הם תושבי פתח תקוה שכבר סיימו את מסגרות הלימודים המיוחדות. המרכז עצמו נותן מענה לחניכים שסיימו


לפני כשנה החל לפעול באזור התעשייה הסגולה בפתח תקוה, ברחוב בן ציון גליס פינת רחוב הרב אשר פינטו, מרכז יום טיפולי של עמותת שק“ל-שירותים קהילתיים לאוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים. המרכז הטיפולי, הממוקם במבנה חדש, נותן מענה ל-31 חניכים בני 21 ויותר בעלי רמות פיגור בינוני עד קשה,וחלקם אף מתניידים בכיסאות גלגלים וזקוקים לעזרה מאלה בתפקוד היומיומי.

במרכז פועלות שתי כיתות סיעודיות ושתיים טיפוליות, ונוסף על כך
יש במרכז חדרים לטיפולים פרא-רפואיים וכן חצר גדולה ומושקעת למען החניכים.

במשך היום נמצאים החניכים בכיתות עם הצוות הטיפולי ומקבלים מענה על הצרכים הפיזיים, הרגשיים והקוגניטיביים שהם זקוקים להם בפעילות היומיומית. החניכים עוסקים בפעילויות שונות בתוך הכיתות, ובהן טיפול באומנות, ספורט, גינון טיפולי, ייצור עיסת נייר מדפים ממוחזרים, פעילות תיאטרון בובות, וכן טיפולי פיזיותרפיה, רפלקסולוגיה ושיאצו.

”יש קרבה, סיפוק והרבה ניתנה מהאוכלוסייה הזו. ככל שאתה עוזר יותר לחניכים ומעניק להם יותר אהבה, כך אתה מקבל מהם באותה מידה כמויות גדושות של אהבה בחזרה“, אומרת טליה שליט, רכזת הכיתות הטיפוליות, ”אלה חברה שיודעים היטב להוקיר תודה אפילו על הדבר הקטן ביותר שעושים בשבילם. כשלקחתי למשל את אחד החניכים לטיול ברכב הפרטי שלי הוא לא הספיק להגיד תודה במשך כל היום. מדובר באנשים מקסימים שממלאים אותך בהמון אהבה“. תפקידה של שליט הוא ללמד את החניכים כישורי חיים ולהיות אוזן קשבת לצרכים שלהם כבני אדם מעבר לשיעורים הקונקרטיים. כך למשל במסגרת פרויקט בנושא עצים שיזמה שליט לקראת ט“ו בשבט, החליט צוות המרכז יחד עם החניכים ליצור פסל סביבתי בנושא. כהכנה לפרויקט למדו החניכים בשיעור אומנות על ציורי עצים ועל הציירים שציירו אותם
<a href='http://www.shekel.org.il/' target='_blank'>http://www.shekel.org.il/</a>
 
חלק עליון