בריאות דיאטה ותזונה
כל הסיבות הבריאותיות לאכול בצל בכמויות
הוא עוזר לחולי סוכרת, מוריד כולסטרול רע, משמש כאנטיביוטיקה טבעית ומכיל בלי סוף נוגדי חמצן. תתגברו על הריח - כל הסיבות לאכול בצל בכמויות
אוסנת הראל פורסם: 06.08.08, 13:56
מה הטעם לאכול אם אין בצל בצלחת? הבצל הוא מרכיב דומיננטי במאכלים ובמטבחים מסביב לעולם ובמשך אלפי שנים. הביקוש אליו הולך וגדל והוא מדורג שני, אחרי העגבניה, כיבול הגינה החשוב ביותר.
כל שף מדופלם או טבח מתחיל יאשר שאם תוציאו את הבצל מהמטבח, התענוג ייעלם עימו. הנוכחות שלו מוסיפה ניחוח וקסם גם לארוחות צנועות, על חסרונו לא ניתן לחפות עם אף מרכיב, וגם טעמן של ארוחות הגורמה המושקעות ביותר יהיה חסר. ישנם סוגי בצל שונים: צהוב, לבן, סגול וירוק, כל אחד עם טעם ייחודי הנע בין חריף למתוק. אפשר לאכול את הבצל טרי, מבושל, מטוגן, מיובש או אפוי והוא מוסיף טעם למטבלים, סלטים, מרקים, ממרחים, מוקפצים ומאכלים נוספים.
הבצל שייך למשפחת השום, ולכן עשיר במרכיבי גופרית שאחראים הן לריחו החריף והן לסגולתיו הרפואיות. הוא למעשה גירסה ידידותית של השום ומכיל רק רבע מכמות הגופרית שבשום ולכן אינו כה חריף, חביב בטעמו ונפוץ למאכל, ועדיין מכיל את כל היתרונות התזונתיים של השום, אם כי במידה מעטה יותר.
כל הסיבות הבריאותיות לאכול בצל בכמויות
הוא עוזר לחולי סוכרת, מוריד כולסטרול רע, משמש כאנטיביוטיקה טבעית ומכיל בלי סוף נוגדי חמצן. תתגברו על הריח - כל הסיבות לאכול בצל בכמויות
אוסנת הראל פורסם: 06.08.08, 13:56
מה הטעם לאכול אם אין בצל בצלחת? הבצל הוא מרכיב דומיננטי במאכלים ובמטבחים מסביב לעולם ובמשך אלפי שנים. הביקוש אליו הולך וגדל והוא מדורג שני, אחרי העגבניה, כיבול הגינה החשוב ביותר.
כל שף מדופלם או טבח מתחיל יאשר שאם תוציאו את הבצל מהמטבח, התענוג ייעלם עימו. הנוכחות שלו מוסיפה ניחוח וקסם גם לארוחות צנועות, על חסרונו לא ניתן לחפות עם אף מרכיב, וגם טעמן של ארוחות הגורמה המושקעות ביותר יהיה חסר. ישנם סוגי בצל שונים: צהוב, לבן, סגול וירוק, כל אחד עם טעם ייחודי הנע בין חריף למתוק. אפשר לאכול את הבצל טרי, מבושל, מטוגן, מיובש או אפוי והוא מוסיף טעם למטבלים, סלטים, מרקים, ממרחים, מוקפצים ומאכלים נוספים.
הבצל שייך למשפחת השום, ולכן עשיר במרכיבי גופרית שאחראים הן לריחו החריף והן לסגולתיו הרפואיות. הוא למעשה גירסה ידידותית של השום ומכיל רק רבע מכמות הגופרית שבשום ולכן אינו כה חריף, חביב בטעמו ונפוץ למאכל, ועדיין מכיל את כל היתרונות התזונתיים של השום, אם כי במידה מעטה יותר.